Reţete de la cititori: Îngheţată de casă – Andra Marina Constantinescu
- Ingrediente:
- 5 ouă;
- 250 g zahăr;
- 250 ml lapte;
- o lingură esenţă de vanilie;
- 100 g unt;
- o lingură rasă de făină;
- un praf de sare;
- o lingură de cacao.
Mod de preparare
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr, laptele, esenţă şi untul. Se fierb la foc iute, amestecând continuu. După ce se topeşte untul, se adaugă făină şi amestecă până când se omogenizează. Se fierbe în continuare, amestecând continuu, până când crema se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. După aceea, se adaugă cealaltă jumătate de zahăr şi se mixează până când devin bezea. Apoi, se adaugă crema de gălbenuşuri peste ele şi se omogenizează. Jumătate din crema obţinută se pune într-o caserolă şi se bagă la congelator, iar peste cealaltă jumătate se adaugă cacao şi se omogenizează. Se pune şi această într-o altă caserolă şi se bagă la congelator. Se poate servi simplă sau cu diverse toppinguri.