Reţete de la cititori: Îngheţată de vanilie şi visine – Daniela Gospodariu
Ultima actualizare:
- Ingrediente:
- 500 ml lapte;
- 5 gălbenuşuri;
- 150 g zahăr;
- esenţă de vanilie;
- 250 ml frişcă lichidă;
- o ceaşcă de vişine;
- 2 linguri miere de albine;
- Ciocolată (decor);
Preparare
Se pune laptele la fiert. Când începe să clocotească se adaugă crema de gălbenuşuri cu zahăr şi esenţa de vanilie. Se amestecă până se îngroaşă, având grijă să nu se facă omleta.
Se dă deoparte, iar când s-a răcit se adaugă frişca lichidă bătută spumă tare. Separat se blenduiesc vişinele cu mierea şi se adaugă 2-3 linguri de frişcă. Se aşează în suportul de îngheţată, după preferinţă, se dau la congelator timp de 2-3 ore. Se decorează cu ciocolată topită şi se mai introduce 5 minute la congelator.