Reţete de la cititori: Negresă din Boston - Nicoleta Mariana Dincă

Ultima actualizare:

    Negresă din Boston
Negresă din Boston

Ingrediente: 5 ouă, 250 g zahăr, 450 g făină, 1 plic praf de copt, coajă de portocală, esenţă de rom, 300 g ciocolată de bună calitate, 250 g  unt sau margarină, 100 g nuci;

Pentru glazură: 4 linguri ulei, 4 linguri cacao, 4 linguri zahăr şi 4 linguri apă, zeamă de portocală;

Mod de preparare

Ciocolata  se pune la topit la bain marie. Ouăle se bat împreună cu zahărul până se topeşte. Untul se topeşte şi el împreună cu ciocolată la bain marie. Ciocolată topită şi untul îl turnăm peste ouăle bătute cu zahăr. Adăugăm coajă de portocală şi romul. Amestecăm praful de copt cu făina şi încorporăm în compoziţie. Adăugăm la sfârşit nucile. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu făină. Se introduce la cuptor la 170 de grade cca 30-35 min. Glazura din ulei, zahăr, cacao, apă şi zeama de portocală se ţine pe foc până se topeşte zahărul şi devine lucioasă. Glazura se toarnă peste negresă şi opţional decoraţi cu portocale. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
despartire, foto shutterstock jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
rice dish 1740298 1280 jpg
smash burger, foto shutterstock jpg
Horoscop luna martie jpg
mâncare  foto   Shutterstock jpg
horoscop octombrie jpg
Zodii norocoase, shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net