Reţete de la cititori: Negresă din Boston - Nicoleta Mariana Dincă
Ingrediente: 5 ouă, 250 g zahăr, 450 g făină, 1 plic praf de copt, coajă de portocală, esenţă de rom, 300 g ciocolată de bună calitate, 250 g unt sau margarină, 100 g nuci;
Pentru glazură: 4 linguri ulei, 4 linguri cacao, 4 linguri zahăr şi 4 linguri apă, zeamă de portocală;
Mod de preparare
Ciocolata se pune la topit la bain marie. Ouăle se bat împreună cu zahărul până se topeşte. Untul se topeşte şi el împreună cu ciocolată la bain marie. Ciocolată topită şi untul îl turnăm peste ouăle bătute cu zahăr. Adăugăm coajă de portocală şi romul. Amestecăm praful de copt cu făina şi încorporăm în compoziţie. Adăugăm la sfârşit nucile. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu făină. Se introduce la cuptor la 170 de grade cca 30-35 min. Glazura din ulei, zahăr, cacao, apă şi zeama de portocală se ţine pe foc până se topeşte zahărul şi devine lucioasă. Glazura se toarnă peste negresă şi opţional decoraţi cu portocale. Poftă bună!