Reţete de la cititori: Prăjitură cu ciocolată şi banane caramelizate - Cornea Laurenţa Daniela

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu ciocolată și banane caramelizate
Prăjitură cu ciocolată și banane caramelizate

  • Ingrediente Blat
  • •        3 ouă
  • •        80 g Zahăr
  • •        110 g făină
  • •        50 ml lapte
  • •        Ml ulei 50
  • •        30 g cacao
  • •        1/2 praf de copt
  • •        50 g nuca tocată
  • •        esenţă de vanilie
  • Ingrediente Crema de ciocolată
  • •        120 m frişcă
  • •        50 ml lapte
  • •        2 gălbenuşuri
  • •        30 g zahăr
  • •        100 g ciocolată neagră
  • •        3 g gelatină
  • •        1 lingură apă rece
  • Ingrediente Crema Bavareză de ciocolată
  • •        125 ml lapte
  • •        1 gălbenuş
  • •        1 linguriţă amidon
  • •        100 g Zahăr
  • •        esenţă de vanilie
  • •        4 g gelatină
  • •        2 linguri apă rece
  • •        200 ml frişcă
  • •        100 g ciocolată
  • Banane caramelizate
  • •        2 banane
  • •        100 g Zahăr
  • •        50 g unt
  • Glazură Oglindă
  • •        40 ml apă
  • •        40 ml frişcă lichidă
  • •        60 g Zahăr
  • •        20 g cacao
  • •        3gelatină
  • •        1 lingură apă rece

Mod de preparare

Blat - Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, adăugăm 1lingură de zahăr şi mixăm până devine o spumă lucioasă. Gălbenuşurile le mixăm cu zahărul rămas, adăugăm uleiul, amestecăm laptele şi cu o spatulă, adăugăm făină amestecată cu praful de copt, cacao şi nuca tocată. Amestecăm cu spatula până ce se omogenizează. Adăugăm albuşurile spumă şi amestecăm cu mişcări uşoare,

Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul încălzit până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească bine şi cu grijă îl tăiem în două.

Crema de ciocolată: Gelatină se pune la hidratat cu o lingură de apă rece. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul. Într-o cratiţă adăugăm laptele, frişca şi punem pe foc mic să se încălzească uşor. Adăugăm gălbenuşurile amestecând până se îngroaşă puţin. Într-un bol adăugăm ciocolata tocată, crema de ouă şi amestecăm până ce se topeşte complet ciocolata. Adăugăm gelatina dizolvată, amestecăm şi băgăm la frigider 1 oră.

Crema bavareză de ciocolată: Gelatină o punem la hidratat cu 2 linguri apă rece. Într-o cratiţă adăugăm laptele, zahărul şi punem la foc mic până ce se încălzeşte puţin. Amestecăm gălbenuşul cu amidonul, esenţa de vanilie, adăugăm laptele călduţ amestecând continuu pentru o nu se forma cocoloaşe. Punem amestecul pe foc mic şi amestecăm până ce se îngroaşă. Într-un castron adăugăm ciocolata tocată şi crema şi amestecăm până ce se topeşte. Dizolvăm gelatina în ciocolată. Adăugăm pe baie de abur şi amestecăm până ce este complet încorporată. Acoperim cu folie alimentară pentru o nu se forma pojghiţă. Lăsăm să se răcească bine, după adăugăm frişca bătută spumă.

Banane caramelizate:  Într-o tigaie adăugăm bananele tăiate felii, zahărul şi punem pe foc mic. Când zahărul s-a caramelizat adăugăm untul şi lăsăm la foc mic până ce se topeşte, apoi lăsăm să se răcească.

Glazura oglindă: Într-o cratiţă adăugăm frişcă, zahărul, cacao şi apa. Punem cratiţa pe foc mic şi amestecăm până se dizolvă zahărul şi amestecul este pe punctul de a fierbe. Adăugăm gelatina dizolvată în apă rece şi amestecăm bine, acoperim cu folie alimentară şi dăm la frigider până se răceşte.

Asamblare- Aşezăm prima foaie de blat, însiropăm, adăugăm 1/3 din crema bavareză-crema de ciocolată-sosul de banane-o foaie de blat, apoi însiropăm restul de crema bavareză. Deasupra turnăm glazura şi băgăm la frigider până ce se întăreşte glazura. Poftă bună!

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
love 8457762 1280 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
horoscop 4 august jpg
fericire  foto   Shutterstock jpg
Banner Astroloaga Andreea
image png
poza 3 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net