Reţete de la cititori: Prăjitură cu ciocolată şi pere – Florentina Hij
Ingrediente: 4 pere, 3 ouă, 90 ml lapte, 70 g unt, 170 g ciocolată, 150 g zahăr, 120 g făină, 1/2 plic praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, esenţă de rom.
Preparare
Perele se spală, se curăţă de coajă şi se taie în patru, după care se curaţă de cotoare. Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă untul moale, 90g ciocolată topită în lapte pe baie de aburi, făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează compoziţia. Într-o formă rotundă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se aşează perele, se presară zahărul vanilat apoi se toarnă compoziţia. Se dă tava la cuptorul preîncălzit circa 30-40 de minute. După răcire, prăjitura se decorează cu restul de ciocolată topită sau se răstoarnă pe un platou. Se îndepărtează hârtia de copt şi de decorează cu ciocolată topită. Poftă bună!