Reţete de la cititori: Rulouri pizza – Clementina Suciu
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină,100 ml ulei, 3 linguri smântână, 1 ou; Pentru maia: 100 ml lapte,1 lingură zahăr, 25 g drojdie, 3 linguri făină;
Umplutură: 2 cepe,1 conservă carne de porc (vită), sare, piper, boia, 1 lingură pastă de ardei; Mai aveţi nevoie de 100 g caşcaval, 1 ou şi seminţe de susan
Preparare
Din lapte, zahăr drojdie şi cele 3 linguri de făină se pregăteşte maiaua. Când a dospit se adaugă în castronul în care am pus ingredientele pentru aluat. Frământăm un aluat potrivit de tare pe care îl lăsăm la dospit. Între timp pregătim umplutura. În puţin ulei, călim ceapa tăiată mărunt, adăugăm carnea din conservă, sare, piper, boia şi pastă de ardei. Amestecăm bine să se întrepătrundă aromele şi lăsăm să se răcească. Aluatul care a dospit între timp îl împărţim în patru bucăţi. Fiecare bucată o întindem, punem umplutura şi caşcavalul răzuit peste, apoi rulăm.Tăiem cu cuţitul triunghiuri pe care le aşezăm în tavă, pe hârtie de copt. Ungem fiecare triunghi cu ou bătut şi presărăm seminţe de susan. Dăm la cuptor 40-45 min. Sunt delicioase alături de un pahar cu vin sau bere. Poftă bună!