Reţete de la cititori: Tocăniţă de legume - Butnaru Daniela
Ingrediente:
4 ardei kapia, 2 ardei graşi, 5 roşii, 3 morcovi, 3 cepe, o legătură generoasă de mărar, 2 linguri ulei.
După ce spălăm toate legumele, punem ardeii şi kapia la copt pe o tavă. Morcovul îl dăm prin răzătoarea fină, ceapa o tăiem mărunt, mărarul îl tocăm, iar roşiile le crestăm în formă de cruce şi le dăm în apa clocotită pentru a putea îndepărta cu uşurinţă peliţa. După ce ardeii s-au copt, îi curăţăm şi îi tăiem fâşii subţiri.Undim ceapa în 2 linguri de ulei, apoi adăugăm morcovul, roşiile tocate mărunt, ardeii tăiaţi fâşii şi mărarul. Lăsăm la foc mic la înăbuşit până când tocăniţa noastră scade, legumele sunt fierte, iar tocăniţa noastră devine ca o zacuscă. Se adaugă sare şi piper (dacă vă place puteţi adăuga şi foi de dafin). Se serveşte caldă sau rece cu măsline şi pâine prăjită.