Reţete de la cititori: Tort cu foi cu miere şi nucă - Vlăsceanu Ermina-Mariana
Ultima actualizare:
Ingrediente foi: 3 ouă, 200 g zahăr( o cană), o cană nuca măcinată, o lingură bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 4 linguri miere, 2 plicuri zahăr vanilinat, făină cât cuprinde.Mod de preparare
Se bat ouăle cu sarea şi zahărul apoi se adaugă treptat mierea, nuca, bicarbonatul şi făina. Se obţine un aluat fărâmicios care se împarte în 6 părţi egale din care se întind foile direct pe fundul tăvii cu hârtie de copt direct cu mână prin apăsare, nu cu vergeaua. Foile se coc circa 10 minute, până când capătă o culoare arămie.Ingrediente crema: 1 l smântână pentru frişcă, 250 g mascarpone , 100 g zahăr pudra, 4 plicuri zahăr vanilinat, 1,5 cană nuca măcinată, suc de lămâie după gust.Preparare
Se bate smântână cu mascarpone şi zahărul apoi se adaugă nuca, zahărul vanilinat şi sucul de lămâie. Foile se lipesc între ele cu crema şi se îmbracă tortul cu cremă. Se poate orna cu nuci măcinate.