Ruladă cu mascarpone şi ananas – Elena Angheluţă
Ingrediente: foia de ruladă: 4 ouă, 100 g zahăr pudră, 100 g făină, 1 plic zahăr vanilat;
Preparare
Vom separă albuşul de gălbenuş, batem albuşul spumă adăugând treptat zahărul pudră. Adăugăm gălbenuşul unul câte unul şi mixăm continuu, treptat vom adăuga şi făina cu zahărul vanilat. În tava de la aragaz am pus hârtie pentru copt şi turnăm compoziţia şi o întindem uşor pe toată tava. Dăm la cuptor preţ de 15-20 minute. Când e gata o scoatem cu tot cu hârtie pe un prosop umed.
Crema: 1 cutie mascarpone,1 cutie ananas, 200 ml frişcă, 4 linguri de zahăr pudră.
Batem frişca cu zahărul pudră , adăugăm crema de mascarpone, ananasul a fost lăsat să se scurgă de sirop.Tăiem în bucăţi mai mici şi îl vom adăuga în compoziţia noastră. Aşezăm uniform pe foaia noastră de ruladă încercăm să rulăm şi dăm la rece pentru câteva ore. Pentru decor am folosit o tabletă de ciocolată cu lapte pe care am topit-o pe baie de aburi. Am întins ciocolata pe toată rulada şi am presărat câteva steluţe din ciocolată. Dăm la rece să se întărească şi ciocolata. Poftă mare!