Ruladă de cacao cu crema fină de lapte – Felicia Vanea
Blat:
4 ouă
150 g făină
150 zahăr
1 pacheţel zahăr vanilat
2 linguri cacao
esenţă de rom
350 ml lapte
150 g zahăr
300 ml frişcă lichidă
20 g amidon
esenţă de vanilie
10 g gelatină
Mod de preparare:
Se mixează spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă galbenuşurile, esenţă de rom, făină şi cacao. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc mediu, circa 10 minute. Blatul copt se răstoarnă pe un şervet stropit cu apă. Se scoate hârtia şi se întoarce. Se acoperă cu alt şervet să nu se usuce.
Crema:
Laptele se amestecă cu zahărul, amidonul şi vanilia. Se pune cratiţă pe foc şi se amestecă încontinuu până se îngroaşe crema. Gelatina se pune în 30 ml apă rece şi se lasă să se hidrateze 10 minute, apoi se dizolvă la baine marie. Gelatina se amestecă cu crema de lapte şi se lasă să se răcească. Frişcă se bate până devine rigidă, apoi se amestecă cu crema de lapte răcită. Se umple rulada şi se rulează strâns într-o folie alimentară. Dăm la rece câteva ore. Poftă bună!