Ruladă din făină de orez cu cremă de griş - Ursan Anişoara
Ingrediente:
Pentru rulada: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 3 linguri făină de orez, 2 linguri amidon de porumb, 50 ml ulei, un praf de sare, coajă rasă de lămâie.
Crema: 200 ml apă, 5 linguri de zahăr, 3 linguri de griş, sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie, 100 g unt sau margarină.
Decor: zahăr pudră şi coajă proaspătă rasă de lămâie.
Preparare
1. Se prepară aluatul mixând bine albuşurile cu un praf de sare şi zahăr, până se întăresc. Gălbenuşurile se freacă un pic cu uleiul, apoi se încorporează în albuşuri, se adaugă şi o linguriţă de coajă rasă de lămâie, apoi făina de orez amestecată cu amidonul de porumb. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, apoi se dă la cuptor cca. 20 minute la foc potrivit. Se desprinde cu lama unui cuţit de pe hârtie, apoi se lasă să se răcească.
2. Se prepară crema fierbând grişul în apa îndulcită cu zahăr şi cu coaja rasă de lămâie, cca 8 minute, apoi dăm de pe foc şi câte puţin, încorporăm untul sau margarina şi la urmă sucul de lămâie.
3. Se întoarce blatul pe hârtia de copt apoi îl ungem cu crema de griş şi rulăm strâns ajutându-ne de hârtie. Dăm la rece o oră înainte de a felia rulada. Se decorează cu zahăr pudră şi coaja proaspătă şi rasă de lămâie.