Ruladă tricoloră cu cremă de brânză - Veronica Creţu
Ingrediente:
Blat galben: 2 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingura smântână, 2 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt.
Blat verde: 2 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingură de smântână, 2 linguri de făină, 1 linguriţă praf de copt, 2 linguri de spanac.Blat portocaliu: 2 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingura smântână, 2 linguri de făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 lingură pastă de roşii (sau ardei)Umplutura: 200 g brânză feta, 3 linguri de smântână, 1/2 ardei roşu, câteva frunze ceapă verde.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu smântâna, uleiul, praful de copt, sare şi apoi se adaugă ingredientul colorant (pasta de tomate sau spanacul).
Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt (după cum dorim să arate la final rulada) în diagonală dungi din aluat de diferite culori.
După ce s-a copt, se scoate din tavă pe o altă hârtie de copt, se rulează şi se lasă să se răcească.Crema de brânză se face din brânză amestecată cu smântână, ardeii tăiaţi mărunt, ceapa verde tăiată şi ea mărunt.Desfacem rulada din hârtie, se întinde crema de brânză şi se rulează la loc, se lasă la rece câteva ore împachetată în folie alimentară.