Salată de vinete cu maioneză din avocado - Monica Marton
Ingrediente necesare pentru două porţii:
patru vinete mariun avocado copto ceapă micăzeama de la o jumătate de lămâiedouă rămurele de pătrunjelo jumătate de linguriţă de piperun praf de sare
Preparare:
Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându‑le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi‑le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.
Curăţaţi avocado de coajă prin scobirea miezului, după ce îl tăiaţi în două şi îi scoateţi sâmburele. Curăţaţi ceapa şi o spălaţi. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.
Puneţi în blender vinetele, avocado, ceapa, zeama de la o jumătate de lămâie, sarea şi piperul . Când sunt procesate toate ingredientele, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri şi presăraţi pătrunjelul peste ea.
Maioneza din avocado este ideală pentru a fi folosită vara, singurul inconvenient este faptul că se înegreşte repede, motiv pentru care vă recomand să adăugaţi zeamă de lămâie.
Poftă bună!