Sufleu de dovlecei - Mihaela Dumitrana
Ingrediente necesare:
4 dovlecei, 200 g brânză telemea, 3 ouă, mărar, 2 linguri pesmet sau griş, unt, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă şi se mărunţesc la robot sau se dau pe răzătoarea mare.
Îi lăsăm 5 minute într-o sită pentru a se scurge, după care îi mai apăsăm cu mâna pentru a elimina cât mai mult din apa pe care o lasă.
Brânza se spală şi se scurge bine, după care se dă şi ea pe răzătoare.Amestecăm dovleceii cu brânza rasă, adăugăm ouăle bătute bine, mărarul tocat mărunt şi pesmetul sau grişul.
În funcţie de cât de sărată a fost brânza, gustăm şi apreciem dacă mai adăugăm sare sau nu, potrivim de piper şi adăugăm compoziţia într-un vas termorezistent pe care îl ungem bine cu unt.
Punem câteva bucăţetele de unt deasupra şi dăm al cuptor la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
Servim după ce se răcoreşte puţin.