Tartă cu pere -Dinu Maria Otilia
Ultima actualizare:
Ingrediente:
200 g făină, 130 g unt, 80 g unt
Din acest aluat se face un amestec până nu se mai lipeşte de vas şi se dă la frigider în folie alimentară.
Compoziţie:
2 ouă, 3 linguri zahăr, 3 pere coapte bine, 1 zahăr vanilat.
Se separă ouăle şi se bat albuşurile spumă zu zahărul. Se adaugă şi gălbanuşurile, făina şi zahărul vanilat.Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină. Excesul de făină se scutură bine.După ce întindeţi aluatul se toarnă compoziţia din ouă şi apoi se aşează perele curăţate şi tăiate feliuţe pe toată suprafaţa tartei,
Se dă la cuptor mai întâi la foc mare pentru 5 minute şi apoi la foc mic până capătă o culoare aurie.Tarta se lasă la răcit şi se pudrează cu zahăr. Poftă bună!