Tartă de vară rapidă - Renciu Elena-Aida
Ultima actualizare:
Ingrediente:
un pachet foietaj, 200 g brânză de vaci dietetică sau nesărată, fructe de sezon, tort gelee pentru ornare, 3 linguri zahăr, rom.
Preparare:
Într-o formă de tartă se pune aluat de foietaj şi se rupe după marginea formei să fie exact cât tava. Se înţeapă aluatul din loc în loc. Brânzica de vaci se amestecă cu zahărul şi romul şi se unge apoi pe aluatul din tavă. Se pun apoi fructe din belşug (eu am folosit caise, nectarine şi fructe de pădure) şi se dă la cuptorul preîncălzit timp de 35-45 minute în funcţie de cuptor. Trebuie să fie aluatul făcut, o mai încercăm din când în când cu testul scobitorii. La final se face tort gelle-ul, pe care îl turnăm deasupra (după ce s-a răcorit un pic tarta) şi se serveşte.
Poftă bună!