Tartă fină cu brânză dulce de vaci şi piersici – Felicia Vanea
Pentru aluat:
400 g făină
1 pliculeţ praf copt
1/2 lingură bicarbonat
2 ouă
150 g unt rece tăiat cuburi
150 g zahăr pudra
Pentru umplutură:
1 kg brânză de vaci grasă
300 gr smântână 20 % grăsime
2 ouă
400 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
piersici din compot (jumătăţi)
Mod de preparare:
Pentru aluat amestecăm ingredientele până când obţinem aluat omogen, apoi dăm aluatul la rece 30 minute.
Pentru umplutură amestecăm brânza, smântâna, ouăle şi zahărul pudră. Scoatem aluatul de la rece şi îmbrăcăm o formă de tartă, ridicând aluatul şi pe margini.
Turnăm umplutura peste aluat, apoi aşezăm piersicile peste umplutură. Dăm tarta la copt 35-40 minute la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânză s-a întărit puţin. Lăsăm tarta să se răcească complet apoi o dăm la rece. Este minunată şi foarte cremoasă.