Tartă fragedă cu gem şi struguri - Ursan Anişoara
Ingrediente
Aluat tartă (formă de tartă cu dimensiunea de 20 cm): 125 g unt, 50 g zahăr pudră vanilat, 125 g făină, 50 g amidon porumb, 1 ou+un gălbenuş.
Umplutura: un albuş+un ou, 2 linguri de smântână, 2 linguri de zahăr, 2-3 linguri de gem, un ciorchin mare de struguri fără sâmburi (Kis-mis), un gălbenuş.
Preparare
1. Se frământă aluatul tartei din ingredientele aferente apoi se dă la frigider, circa 30 minute.
Se împarte aluatul în 3/4 pentru tartă iar 1/4 se opreşte pentru grătar.
Se întinde aluatul tartei între 2 foi de celofan apoi se aşează în tava unsă cu un pic de margarină şi se înţeapă din loc in loc cu o furculiţă.
2. Se mixează albuşul cu cele 2 linguri de zahăr, apoi se amestecă cu smântâna rece şi oul .
Se unge aluatul din tavă cu gem, se toarnă amestecul de smântână şi se presară boabe de struguri pe toată suprafaţa.
Din aluatul oprin tăiem fâşii subţiri ce se vor aşeza ca un grătar şi se ung bine cu gălbenuş de ou.
Se dă tarta la copt circa 30 de minute. Primele 20 de minute la foc iute apoi la foc mic. Se scoate din tavă şi se taie după ce s-a răcit bine. Poftă bună!