Tartă fragedă cu gem şi struguri - Ursan Anişoara

Ultima actualizare:

    Tartă fragedă cu gem şi struguri
Tartă fragedă cu gem şi struguri

Ingrediente

Aluat tartă (formă de tartă cu dimensiunea de 20 cm): 125 g unt, 50 g zahăr pudră vanilat, 125 g făină, 50 g amidon porumb, 1 ou+un gălbenuş.

Umplutura: un albuş+un ou, 2 linguri de smântână, 2 linguri de zahăr, 2-3 linguri de gem, un ciorchin mare de struguri fără sâmburi (Kis-mis), un gălbenuş.

Preparare

1. Se frământă aluatul tartei din ingredientele aferente apoi se dă la frigider, circa 30 minute.

Se împarte aluatul în 3/4 pentru tartă iar 1/4 se opreşte pentru grătar.

Se întinde aluatul tartei între 2 foi de celofan apoi se aşează în tava unsă cu un pic de margarină şi se înţeapă din loc in loc cu o furculiţă.

2. Se mixează albuşul cu cele 2 linguri de zahăr, apoi se amestecă cu smântâna rece şi oul .

Se unge aluatul din tavă cu gem, se toarnă amestecul de smântână şi se presară boabe de struguri pe toată suprafaţa.

Din aluatul oprin tăiem fâşii subţiri ce se vor aşeza ca un grătar şi se ung bine cu gălbenuş de ou.

Se dă tarta la copt circa 30 de minute. Primele 20 de minute la foc iute apoi la foc mic. Se scoate din tavă şi se taie după ce s-a răcit bine. Poftă bună!

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
love 8457762 1280 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
horoscop 4 august jpg
fericire  foto   Shutterstock jpg
Banner Astroloaga Andreea
image png
poza 3 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net