Tocană de iepure - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
-1 iepure,
-1 kg.pătlăgele galbene,
-1 gogoşar,
-1 ardei capia,
-1 ardei gras,
-1 linguriţă maggi secretul gustului,cu gust intensavor de legume,
-1/2 linguriţă salvie,
-1 linguriţă boabe coriandru,
-1 linguriţă tarhon,
-sare după gust,
-1 bucată vanaţă long pourple,
-2 cepe,
-1 căciulie de usturoi,
-1 morcov,
-4 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se porţionează iepurele, se spală şi la lasă la scurs, preţ de câteva minute, apoi se pune într-o tigaie la prăjit, se presoară puţin maggi, tarhon, salvie şi boabe de coriandru şi se lasă să se rumenească uşor, se adaugă morcovul tăiat rondele, gogoşarul, ardeiul gras, ardeiul capia, tocate, vânătă, tăiată în feliii şi se pune un capac, peste tigaie, lăsând să fiarbă totul la foc mic. Se amestecă uşor din când în când. Când legumele sunt pătrunse şi gusturile s-au întrepătruns, se adaugă pătlăgelele galbene, tocate mărunt,(se pot adaugă orice fel de pătlăgele, de exemplu roşii, căci se găsesc peste tot în comerţ, eu am pus galbene, deoarece am în grădina şi gustul este unul deosebit, la fel şi culoarea) şi se fierbe totul la foc potrivit. Se mai potriveşte de sare şi după ce totul este fiert, se opreşte focul şi se adaugă căţeii de usturoi, tăiaţi în felii fine. Se pune capacul pe tigaie şi se lasă preţ de câteva minute să se împrăştie aromă usturoiului. Să aveţi poftă dragilor şi să ştiţi că este o reţeta deosebit de delicioasă!