Tocană de iepure: Mihai Rodica
Ingrediente:
4 pulpe de iepure, 3 morcovi, 1 ţelină mică, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 1 cană cu vin roşu, 1 cană apă sau supă, 5-6 linguri cu pastă de roşii sau roşii proaspete, oregano, 1/2 linguriţă cu nucşoară, 3 foi de dafin, sare, piper.
Preparare
Se spală pulpele, se şterg cu un prosop .
Se curăţă şi spală legumele, se taie în bucăţi mai mari: ceapa peştişori, morcovul rondele, iar ţelina cuburi sau bastonaşe.
Pulpele se prăjesc câteva minute pe fiecare parte în câteva linguri cu ulei încins.
După aceea se scot, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa şi legumele după care adăugăm pasta de roşii, vinul, apa, foile de dafin şi potrivim de condimente.
Fierbem la foc potrivim aproximativ 1 oră, după care adăugăm usturoiul şi pătrunjelul tocate fin.
Se serveşte cu un pahar de vin roşu.