Tocană la tuci din piept de porc – Clementina Cătălina Stoicescu
Ingrediente
• cca 860 g piept de porc
• 3 cepe roşii
• 8 cepe verzi fără frunze (frunzele le-am pus în omletă)
• 2 morcovi
• 1 conservă de roşii cuburi (400 g)
• sare
• condimente fuchs
• mărar
Mod de preparare
Porţionăm pieptul de porc în bucăţi mai mici şi prăjim în tuci, cât să se înnăbuşe bine şi să se rumenească puţin. Scoatem carnea şi punem ceapa tăiată solzişori, morcovul tăiat cubuleţe mici, presăram puţină sare şi punem un capac deasupra. Lăsăm la călit circa 15 minute, cât să se înmoaie morcovul şi ceapă. Apoi luăm capacul, răsturnăm conservă cu roşii, adăugăm 1/2 cană cu apă şi mai lăsăm să fiarbă 10 minute, după care adăugăm carnea şi aşezăm capacul peste tuci.
Lăsăm tuciul pe foc încă 20 minute, adăugăm condimente de la Fuchs, amestecăm bine şi la final adăugăm mărarul tocat. Am servit cu cartofi noi prăjiţi în tuci şi ardei capia copt.