Tocană pescărească - Albert Bertoni
Ingrediente (4 porții): - 2 cepe- 2 morcovi- 2 ardei la alegere ( gras, kapia )- 500 gr roșii tocate ( sau 2 conserve de roșii cuburi )- 3,4 linguri ulei - 10 - 15 boabe de piper- 2 frunze de dafin - 2,3 căței de usturoi- 1 linguriță rasă de cimbru- sare - 100 ml vin alb sec/demisec- 4 fileuri pește proaspătMod de preparare:Legumele curățate și spălate se vor toca grosier, iar morcovii se taie rondele.Într-o cratiță încăpătoare , se pun uleiul și usturoiul. Când începe a sfârâi, adăugăm legumele și amestecăm la intevale regulate. Când au prins luciu, le stingem cu vinul. Dupa ce acesta se va fi evaporat, adăugăm roșiile tocate, piperul, dafinul, cimbrul, și lăsăm să fiarbă la foc molcom 20 de minute. Între timp, ne ocupăm de pește. Fileurile se vor frige pe grill, ori se vor praji în foarte puțin ulei.Răsturnăm toată compoziția de legume într-o tavă ( sau se lasa în tigaia în care s-a gătit ), punem fileurile de pește deasupra, și dăm totul la cuptor, la 180 de grade, pentru încă 25 de minute.Se servește cu mămăligă, ardei iute, smântână. Și neapărat cu un demisec alb !Poftă bună !!!