Tochitură moldovenească – Aluculesei Brânduşa
Ingrediente:
1 kg carne de porc fără grăsime500 g ficat de porc500 g inimi de porc500 g limba de porc1 lingură maggi cu gust de găină5 gr piper măcinat1 linguriţă condimente de porc3 cepe4-5 căţei de usturoi100 ml ulei4-5 foi de dafin.
Mod de preparare:
Se spală carnea, se taie cubuleţe suficient de mari şi se pun într-un vas. Peste carne adăugăm condimentele, piperul măcinat, maggi secretul gustului, ceapa tăiată felii, căţeii de usturoi, uleiul, foile de dafin, adăugăm 100 ml apă, punem capac şi fierbem totul la foc mare, când carnea este fiartă, luăm capacul şi lăsăm să se rumenească carnea bine, apoi oprim focul. Pregătim mămăliguţa: 1 l apă, 1 linguriţă rasă de sare, 200 g malăi. Se pune apă cu sare şi o lingură de mălai la fiert. Când apa clocoteşte se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă cu meleşteul până când mămăliguţa se desprinde de pe vas, apoi răsturnăm mămăliguţa pe un platou. Se pregătesc şi câteva ochiuri moi, daca se poate din ouă de ţară. Se mai adaugă şi puţină brânză de oi frământată. Poftă bună!