Tort cu căpşuni şi kiwi - Verdes Daniela
Ingrediente:
5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de ulei, 1 praf sare, 1 linguriţă prof de copt, esenţă de rom, un zahăr vanilat.
Crema:
Am folosit crema tiramisu din comerţ (crema tiramisu praf cu 150 ml lapte, amestecate cu mixerul), şi frişcă.
Decorare: căpşuni şi kivi.
Preparare:
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm zahărul, esenţa de rom.
Gălbenuşurile le batem cu cele 5 linguri de ulei şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Omogenizăm compoziţia albuşurile spumă şi gălbenuşurile iar la final făina, praful de copt, sarea şi o turnăm într-o tavă în care în prealabil am pus hârtie de copt. Ungem hârtia de copt cu ulei sau margarină.
Se scoate tortul din tavă pe un platou. Se umple cu crema tiramisu şi fructe. Se bate frişca cu un pliculeţ de întăritor frişcă. Se ornează cu frişcă, kiwi şi căpşuni.