Tort diplomat cu fructe - Alexia Dogaru
Ingrediente: un pachet de pişcoturi de şampanie, 400 grame
Crema: 10 gălbenuşuri, 350 g zahăr, 700 ml frişcă, o cutie ananas, (sau alte fructe din compot), 2 pliculeţe gelatină, 2 esenţe vanilie la fiola.
Sirop: 300 g zahăr, 500 ml apă, fâşii din coajă de lămâie, esenţă de vanilie.
Decor: 300-500 ml frişcă, fructe.
Mod de preparare
Crema diplomat. Gălbenuşurile se amestecă foarte bine cu zahărul după care se pun pe baie de abur amestecând continuu până ce se spumează iar compoziţia dă în fiert.
Se dă deoparte şi se adaugă gelatina care a fost hidratată în 100 ml apă rece. Se amestecă foarte bine până ce gelatina se dizolvă.
Compoziţia răcită se toarnă peste frişca bătută, se adaugă bucăţile de ananas, esenţa de vanilie şi se amestecă bine.
Se pun fructe pe fundul unei forme de tort, apoi se aşează pişcoturi pe margine, compoziţia şi se încheie cu pişcoturi rupte în două. Se dă la rece.
Se scoate din formă, se îmbracă în frişcă şi se decorează după cum doriţi.