Varză dulce cu cârnaţi afumaţi – Albert Daniel Bertoni
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- 1 varză dulce de 1,5 kg - 300 gr cârnați afumați - 1 morcov- 1 ceapă mare- 1 ardei gras roșu- 1 legătură leuștean - 3 linguri pastă de tomate- 3 foi de dafin- 1 linguriță cimbru uscat- 60 ml ulei- sare și piper boabe
Mod de preparare:
Varza dulce se toacă fideluţă, se presară cu puțină sare și se frământă cu mâinile, ca să se înmoaie.Într-un ceaun se pune ceapa la călit în ulei încins, apoi se adaugă varza, leușteanul tocat, ardeiul tocat cubulete, morcovul tăiat rondele, foile de dafin și boabele de piper. După 30 minute în care a fiert la foc scăzut, se adaugă pasta de tomate, cimbrul uscat, și se mai lasă la fiert alte 20 minute. Se servește cu mămăligă, cârnați prăjiți și ardei iute. Poftă bună!