Vinete floare – Brînduşa Aluculesei
Ultima actualizare:
Ingrediente
-1 bucată vânătă,
-1 bucată dovlecel,
-1 bucată roşie,
-200 g caşcaval,
-200 g costiţă afumată,
-1 linguriţă maggi secretul gustului cu gust de legume,
-2 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare
Se spală vânăta şi dovlecelul, se taie în jumătate pe verticală şi se franjurează, apoi se aşează într-o tavă în care am pus hârtie cerată. Punem cap la cap bucata de vânătă cu bucata de dovlecel şi întrepătrundem feliie, apoi aşezăm între felii câte o bucăţică de roşie, o bucăţică de costiţă, în aşa fel încât să iasă o armonie de culori. Presurăm maggi secretul gustului, presurăm caşcaval ras şi turnăm ulei de măsline. Dăm tava la cuptor la foc mare. Când caşcavalul s-a topit este semn că preparatul nostru este gata de servit. Să aveţi poftă dragilor!