Vinete umplute – Brînduşa Aluculesei
Ultima actualizare:
Ingrediente:
-3 vinete,
-1 roşie,
-200 g şuncă afumată,
-200 g caşcaval,
-ierburi (tarhon,oregano),
-2 linguri ulei de măsline,
-puţină sare şi multă dragoste :)
Mod de preparare
Se spală vinetele, se şterg cu un prosop şi se feliază în felii subţiri, însă fără să le tăiem de tot, să rămână câţiva milimetri netăiaţi. Desfacem uşor feliile şi presurăm sare şi ierburi aromate, apoi în fiecare deschizătură punem o felie de roşie, una de şuncă şi una de caşcaval. Aşezăm vinetele în tavă în care am pus hârtie de copt, presurăm puţină sare, ierburi aromate, ulei de măsline şi caşcaval ras, apoi dăm tavă la cuptor. Când caşcavalul s-a topit atunci vinetele sunt făcute. Să aveţi mare poftă dragilor şi să încercaţi această reţeta uşor de preparat şi cu un gust deosebit