4 tratamente naturiste cu cătină
Dintre toate fructele, cătina conţine cea mai mare cantitate de vitamina C. De aceea, cei mai mulţi folosesc tratamente naturiste cu cătină. Numită şi „Ginsengul românesc”, aceasta poate înlocui cu brio unele medicamente şi poate învinge bolile.
Spre deosebire de alte plante, din arbustul de cătină se folosesc nu numai fructele, ci şi scoarţa sau rădăcina. În continuare, vă prezentăm 4 tratamente naturiste cu cătină.
Tratamente naturiste cu cătină: Tratează arsurile, eczemele şi rănile
Uleiul de cătină este un remediu foarte bun care ajută la regenerarea ţesuturilor distruse de răni, de arsuri sau de eczeme care nu se vindecă.
Tratamente naturiste cu cătină: Are efecte anticancerigene
Proprietăţile terapeutice ale cătinei protejează organismul de efectele secundare ale chimioterapiei. Iată tot ce trebuie să ştiţi despre tratamente naturiste cu cătină. Specialiştii recomandă un ceai preparat din două linguri de fructe zdrobite şi din 500 ml de apă clocotită care se infuzează 15 minute. Această cantitate se consumă zilnic, un interval de o lună.
Tratamente naturiste cu cătină: Indicată în convalescenţă
Tratamentele naturiste cu cătină se folosesc şi în cazul convalescenţilor. Acestora li se recomandă cura cu ceai din fructe de cătină pentru revigorare şi remineralizarea organismului. În acest caz, se prepară un decoct din trei linguri de boabe care se fierb timp de 20 de minute în 300 ml de apă, apoi ceaiul se filtrează şi se lasă să se răcească. Se consumă câte două- trei căni pe zi, un interval de trei săptămâni.
Tratamente naturiste cu cătină: Întăreşte imunitatea
Persoanelor anemice şi celor care suferă de afecţiuni hepatice li se recomandă tratamente naturiste cu cătină. Siropul din cătină se prepară din 500 g de fructe şi din 800 g de miere. Amestecul se ţine la frigider, iar după zece zile se începe terapia consumând dimineaţa, pe stomacul gol, câte o lingură din acest tonic delicios. Tratamentul trebuie urmat un interval de 30-45 de zile.