5 alimente care îți vor albi dinții în mod natural
Dacă vă doriți un zâmbet de copertă, dar nu dispuneți de suficienți abni pentru un tratament costisitor la cabinetul medicului stomatolog, trebuie să știți că există mai multe alimente, precum fructele și legumele proaspete, care pot ajuta la albirea dinților și combat depunerea tartrului.
Nu ne crezi? Încearcă-le, ca să te convingi! Iată care sunt remediile naturale pentru un zâmbet seducător.
Broccoli
Consumă buchețelele de bloccoli nepreparate termic. Această legumă poate acționa cao periuță de dinți naturașă, care curăță dantura pe măsură ce mesteci. În plus, nivelul ridicat de fier din broccoli protejează smalțul de bacteriile și de acținuea acizilor.
Portocale
Nu aruncați coaja portocalelor. În ciuda a ceea ce crede lumea, coaja de portocală nu este atât de acidă precum coaja celorlalte citrice. Aceasta conține o formă de vitamina C care poate fi folosită cu succes în locul substanțelor agresive de albit dinții. Spălați bine coaja și frecați smalțul dinților cu partea albă, din interior, pentru a împiedica formarea tartrului și pentru a reduce placa bacteriană.
Căpșune
Despre pasta obținută din căpșune și bicarbonat de sodiu se știe de multă vreme că poate reda albul dinților. Acidul malic din căpșunele crude acționează ca un înălbitor natural, însă e necesar să vă spălați pe dinți imediat după aceaa, pentru că fructele coțin, de asemenea, zahăr.
Morcovi
Morcovii cruzi, crocanți și gustoși, au o suprafață abarazivă căreia nu-i rezistă nici cel mai încăpățânat tartru. Puteți să ronțăiți pur și simplu un morcov crud sau puteți încerca să ”lustruiți” smalțul dinților cu rădăcina curățată.
Brânză
Acidul lactic din brânză protejează dinții de eventualele carii. Tăiați o felie sănătoasă de gouda, de exemplu. Textura dură brânzei are și un efect de curățare a plăcii formate din resturile alimentare.