5 sfaturi de urmat pentru un bronz frumos și sănătos

Ultima actualizare:

    Aplicați cremă cu protecție solară o dată la două ore
Aplicați cremă cu protecție solară o dată la două ore

E vremea concediilor, a bălăcelii și a plajei. Atenție, însă, la cât și cum stați la soare! Dacă vreți să vă bronzați frumos, dar, în același timp, să nu aveți probleme cu pielea, iată o listă cu cinci sfaturi de care ar fi bine să țineți cont!

Hidraratați-vă bine!

În timpul zilelor fierbinți de vară, pielea va pierde rapid apă prin transpirație, deci este important să rămâneți bine hidratați chiar înainte de a pleca în concediu. Beți multe lichide și folosiți creme și produse pe bază de apă. Există măști și tonere care vă vor oferi cea mai bună hidratare a pielii și pe care le puteți utiliza zilnic. Nu uitați să verificați eticheta fiecărui produs și alegeți-le pe cele care au ingrediente ușoare și respirabile precum silicon și glicerină.

Folosiți o protecție solară cu ingrediente naturale!

Cu atâtea tipuri de produse pentru protecție solară nu e de mirare că mulți dintre noi ne pierdem răbdarea când ajungem la raionul de cosmetice și trebuie să alegem un produs. E important să știți că produsele cu protecție solară nu ar trebui să conțină: alcool etilic, parabeni, coloranți sintetici, alergeni sau parfum, spun specialiștii LifeCare. Aceste substanțe pot cauza alergii, iritații, eczema și dermatite și au potențial cancerigen. Trebuie să le considerăm preparate cu ingrediente de calitate doar pe cele certificate organic, care provin din natura curată și care aduc doar beneficii corpului nostru.

Purtați pălărie și ochelari de soare!

Pălăriile și ochelarii de soare nu sunt numai niște accesorii de vară care să-ți completeze perfect ținuta vaporoasă. Ele protejează, de asemenea, pielea delicată de pe față, din jurul ochilor, gâtul și umerii de la supraexpunerea la soare. Îmbrăcămintea și pălăriile oferă un factor de protecție la ultraviolete (UPF – Ultraviolet Protection Factor). Cele mai multe haine de vară au un UPF de 10 sau chiar mai mult, ceea ce echivalează cu SPF 30. Așa că, nu renunțați niciodată la aceste accesorii chic, dar indispensabile!

Nu uitați de produsele de după expunerea la soare!

Loțiunile și gelurile după-soare sunt esențiale pentru a ajuta la rehidratarea pielii stimulând procesul de reparare. Produsele cu mentă pot ameliora durerea unei arsuri solare, deoarece au proprietăți liniștitoare și de răcire.

Adaptați-vă alimentația!

Datorită proprietăților antioxidante, alimentele bogate în beta-caroten și alte carotenoide, cum ar fi licopenul, ar putea îmbunătăți protecția pielii împotriva radiațiilor UV. Cele mai bune surse de carotenoide sunt morcovii, cartofii dulci, dovlecii, spanacul, broccoli, mango, caisele, mazărea, roșiile și pepenele galben. Vitamina E conținută în uleiuri vegetale, migdale și nuci oferă protecție împotriva soarelui. Nu ezitați să adăugați aceste alimente în meniul vostru! De asemenea, rețineți că alimentele bogate în carotenoide adaugă o nuanță portocalie pe piele, ceea ce îți oferă o strălucire naturală. Cu toate acestea, proprietățile acestor alimente nu înlocuiesc în niciun caz un strat de protecție solară!

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net