6 motive să mănânci zilnic un măr

Ultima actualizare:

    Cele mai multe substanţe cu rol antioxidant se regăsesc chiar în coaja mărului.www.clicksanatate.ro
Cele mai multe substanţe cu rol antioxidant se regăsesc chiar în coaja mărului.www.clicksanatate.ro

Printre alimentele bogate în flavonoizi, substanțe cu efect antioxindat, se numără și merele, care previn inflamațiile și deteriorarea celulelor.

Substanțele antioxidante pe care ți le conferă mărul reduc efectele radicalilor liberi cum ar fi afecțiuni la nivelul inimii, îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor.

Pentru a combate acest lucru este bine să mănânci alimente bogate în flavonoizi care acționează și ca antioxidanți, prevenind și chiar reparând deteriorarea celulelor, dar și inflamațiile. Astfel că, vei reduce șansa de a te îmbolnăvi de Alzheimer, unele tipuri de cancer, boli cardiovasculare și multe altele.

Cele 6 atuuri ale consumului de mere

Mărul conține 6 flavonoizi extrem de folositori pentru sănătatea omului. Acești compuși vegetali redau plantelor nuanțe vii și intense: albastru, violet, verde smarald, galben, roșu și portocaliu. 

Cele 6 substanțe sunt: procianidina B2, kaempferolul, miricetina, epicatechina, quercetina și acidul clorogenic.

Procianidina B2

Conform specialiștilor, este un antiinflamator foarte puternic, protejând celulele creierului de inflamații. De asemenea, stimulează creșterea rapidă a părului. Are un aport deosebit în prevenția și ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer. Și la capitolul riduri ajută în prevenirea lor.

Kaempferolul

Despre acesta, oamenii de știință spun că reduce deteriorarea celulelor și a codului lor ADN. Și acest compus ajută în prevenirea afecțiunilor inimii și are proprietăți care combat inflamațiile. Reduce riscul de melanom și cancer pancreatic.

Miricetina

Are proprietăți anticancerigene. Unele studii făcute pe animale au demonstrat că ar da rezultate în cazul cancerelor de piele, colon și pancreatic. Acest flavonoid are rolul de a inhiba oxidarea colesterolului de tip LDL, care este unul dintre factorii de risc în infarct și atac vascular cerebral.

Află pe clicksanatate.ro ce alte substanțe din banalul măr te ajută să ai o imunitate bună și să slăbești!

Trucuri psihologice care îți vor îmbunătăți sănătatea

Modalități prin care combați oboseala psihică

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net