8 motive ca să mănânci usturoi verde
Ultima actualizare:
Îl găsim din abundenţă pe piaţă, în fiecare primăvară. Usturoiul verde e unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene, creşte pofta de mâncare, reduce tensiunea, previne virozele respiratorii şi gripa.
- Ajută la întărirea sistemului imunitar deoarece conţine alicină, un compus sulfuric cu efecte benefice asupra organismului. Alicina protejează mecanismele naturale de apărare a organismului.
- Este recunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi antibacteriene, având capacitatea de a proteja împotriva infecţiilor.
- Usturoiul verde este bogat în fier, motiv pentru care este indicat a fi consumat cu precădere în cazul anemiilor şi a lipsei de fier.
- Conţine un anumit polisulfid care îl face să aibă un efect benefic asupra inimii, protejând împotriva bolilor cardiovaculare şi a tensiunii arteriale mari. În plus, mai conţine şi mangan, un mineral ce contribuie la menţinerea colesterolului bun în limite normale.
- S-a demonstrat că scade colesterolul rău şi ajută la prevenirea atacului cerebral. Este aliatul inimii şi al sistemului circulator.
- Usturoiul verde este un adjuvant în tratarea răcelilor şi a tusei, dar este totodată eficient şi în tratarea infecţiilor gastro-intestinale.
- Blochează dezvoltarea celulelor canceroase şi protejează împotriva anumitor tipuri de cancere. Studiile au arătat că persoanele care consumă des usturoi dezvoltă mai rar cancer la stomac şi colon.
- Ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv, dar şi la tratarea problemelor gastrice şi a celor de constipaţie, conform www.garbo.ro.