Acestea sunt cele mai toxice alimente. Ferește-te de ele!
Atenție la ce puneți pe masă! Multe dintre alimentele pe care le găsim pe rafturile magazinelor sunt pline de substanțe chimice, adică de E-uri, despre care se știe că sunt nocive pentru organism. Potrivit specialiștilor, produsele cu cele mai multe toxine, care ar fi bine să fie evitate, sunt margarina, guma de mestecat, unele băuturi racoritoare și unele dulcețuri.
Diverse studii și rapoarte ale organizațiilor internaționale arată că mortalitatea în rândul populației globului, cauzată de consumul alimentelor îmbogățite cu substanțe artificiale, se află pe locul al treilea, după consumul de droguri și medicamente și după accidentele de circulație.
Potrivit medicilor, consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoacă distrugerea sistemului imunitar, care ajunge să producă anticorpi peste măsură, folosindu-i împotriva propriului organism, precum și o serie de tumori maligne și benigne.
Margarina are structură moleculară identică cu cea a plasticului
Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a apărut în al doilea război mondial, în urma raționalizării untului. Cercetătorii americani au descoperit, accidental, că, dacă se încălzește la 150 de grade Celsius, un amestec de uleiuri vegetale, în prezența hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obține un produs alb. Acesta este asemănător untului, cu o structură moleculară identică cu cea a plasticului, pe care l-au botezat după numele soției (Margot) a unuia dintre savanți.
Până astăzi, margarina a fost îmbogățită cu tot soiul de coloranți, aromatizanți și vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodată. Grăsimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându- l prin depozitarea în țesuturi. Rezulatele pentru inimă, creier și circulația sangvină sunt dezastruoase.
Cancer la plic
Supele concentrate conțin în exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialiști ca fiind una dintre cele mai cancerigene substanțe. Concentratul se obține prin deshidratarea supelor și a ciorbelor, preparate normal, dar în cantități industriale. Rezultă un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranți, aromatizanți, conservanți și glutamat de sodiu), după care se ambalează în vid sau sub formă de cubuletțe. Poate v-ațti îintrebat cum pot două fire de morcov și două de pătrunjel dintr-un plic să dea acel gust. Nu pot! Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanța care supraexcită papilele gustative.Glutamatul ucide celulele nervoase Glutamatul se vinde producătorilor sub formaă de cristale albe, fără gust, și se combinp întotdeauna cu alți aditivi chimici, aromatizantți. El se folosește și pentru conservarea laptelui, brânzeturilor, mezelurilor și ciupercilor.Otrăvuri pentru copii
Fabricanții de gumă de mestecat, destinată în special copiilor, folosesc nu mai puțin de șsapte-opt tipuri de substanțe chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Cine mestecă regulat gumă se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) și cancerului (950 si E951).
Și băuturile răcoritoare „mustesc” de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt dintre cele mai dăunătoare. Coloranții folosiți, E102 și E110, sunt foarte periculoși.
Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar dacă unii le aplică eticheta „produs natural”. Minciuna poate fi dovedită chiar de etichetă, pe care, la ingrediente, apare menționat acidul citric, nelipsit din borcanele de gem.
La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate și, în general, tot ce conține coloranți. Chiar și zahărul obținut din sfeclă sau trestie este controversat. El lezează organele digestive, pe care le obligă să prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Producătorii au inventat și substituienți ai zahărului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 și E951), care provoacă peste 70 de tipuri de boli mortale.