Ai răcit? Uite ce nu e bine să mănânci!
Ultima actualizare:
Ca să ai parte de însănătoşire rapidă când suferi de răceală sau de gripă, trebuie să acorzi o atenţie deosebită alimentaţiei.
Află din “Click! pentru femei” ce produse trebuie evitate, pentru că pot înrăutăţi simptomele şi prelungi durata bolilor!
- Produse bogate în grăsimi. În timpul unei răceli, fă tot posibilul să nu incluzi în alimentaţie mâncăruri bogate în grăsimi. Acestea sunt mai greu de digerat faţă de legume şi fructe. Alimentele grase pot încetini procesul de eliminare a toxinelor şi a germenilor din organism, iar vindecarea devine mai anevoioasă. Cel mai bine optează pentru carne de pui şi de curcan, verdeţuri şi crudităţi. De asemenea, pe lângă simptomele răcelii, te poţi confrunta şi cu balonare, cauzată tot de alimentele bogate în grăsimi.
- Dulciuri. Aportul mare de zahăr scade capacitatea organismului de a lupta cu bacteriile care cauzează răceala, de aceea trebuie să le ocoleşti. Într-un studiu efectuat în California, voluntarilor care au consumat circa 100 de grame de zahăr le-a scăzut la jumătate activitatea celulelor albe (care luptă cu infecţiile). E indicat ca, în loc de bomboane, prăjituri sau ciocolată, să apelezi la fructe, în special la citrice, care stimulează imunitatea, datorită conţinutului mare de vitamina C.
- Lactate. Produsele lactate pot favoriza producerea de mucus, ceea ce înseamnă că secreţiile nazale vor deveni mai abundente. Acest lucru va încetini procesul de vindecare a afecţiunilor de sezon. Încearcă să nu mănânci foarte des caşcaval, brânză, smântână sau lapte, pe durata infecţiei virale. Înlocuieşte laptele cu sucuri naturale din fructe.
- Ceai negru. Lichidele sunt esenţiale pe toată durata răcelii, însă unele îţi pot face rău. Este vorba despre ceaiul negru şi despre ceaiul verde, care au efect diuretic, ceea ce ar putea duce la deshidratare. Optează mai bine pentru un ceai de tei, de muşeţel sau unul de pătlagină.