Aşa scapi de durerea de ureche
Ultima actualizare:
Te doare urechea? Poate fi o simplă răceală, însă dacă durera persistă şi apar secreţii sau inflamaţii, sunt semne clare de otită. Iată care sunt remediile din casă pentru această afecţiune!
Uleiul de urechelniţă
- suc proaspăt: câte 1-3 picături în urechea afectată.
- cataplasme: frunzele proaspete se introduc într-o cană cu apă fierbinte, se lasă 10-15 secunde, se scot, se presează şi se aplică, sub formă de cataplasmă, în spatele urechii.
- tinctură: se pun câte 2-3 picături în ureche, de 3 ori pe zi, zilnic.
- ulei: se recoltează silnic pe timp însorit, când plantele sunt 75% inflorite, se mărunţesc, se introduc într-un recipient de un litru astfel încât să umple trei sferturi din recipient şi se completează cu ulei de măsline extravirgin; se macerează timp de 14 zile, agitându-se de 2 ori pe zi, apoi se filtrează şi se depozitează într-un loc întunecos şi rece; se pun câteva picături calde în urechea dureroasă, de 3-4 ori pe zi, până la ameliorarea durerii.
Ceaiul de urzică
Infuzie din 1 lingură de flori la 250 ml de apă clocotită: se infuzează 5 minute, se strecoară, se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălături auriculare (în urechi).
Compresă cu muşeţel
Într-un săculeţ de tifon de dimensiuni mici se pune muşeţel uscat, care se încălzeşte punând săculeţul pe un capac, deasupra unei băi de aburi. Apoi se aplică planta, sub formă de cataplasmă, pe urechea dureroasă şi se ţine 10 minute. Se fac aplicaţii de 2 ori pe zi.