Asta este roata sănătăţii tale!

Ultima actualizare:

    Cercetătorii britanici au elaborat planul pentru o alimentaţie corectă pe durata întregii zile
Cercetătorii britanici au elaborat planul pentru o alimentaţie corectă pe durata întregii zile

La ce oră ai voie să bei cafea, când poţi să mănânci dulciuri şi mai ales între ce ore este normal să mănânci? La toate aceste întrebări au răspuns zilele trecute experţii din cadrul Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie. Cardiologi din cadrul unor spitale şi clinici de prestigiu precum şi neuropsihologi de marcă au realizat „ceasul alimentaţiei corecte” sau „roata sănătăţii”.

Atenţie: nu aveţi voie să mâncaţi după ora 19.00 şi singurul lucru pe care aveţi voie să îl puneţi în gură cu două ore înainte de somn este... un pahar cu lapte. Asta dacă nu vreţi să aveţi parte de un infarct sau atac cerebral!

  • Ora 6.00-7.00 Studiile confirmă faptul că trezirea matinală e bună pentru organism. Pentru cei care se trezesc cu noaptea în cap, intervalul dintre ora 6 şi ora 7 este destinat igienei orale, faciale şi respectiv hidratării. În Japonia, speranţa de viaţă este cu 4,5 ani mai mare decât în România datorită obiceiului tradiţional de a bea două pahare mari cu apă imediat după trezire. Hidratarea matinală ne fereşte de boli ale încheieturilor, infecţii şi cancer.
  • Ora 7.11 Micul dejun. Cercetătorii americani au remarcat că micul dejun luat imediat după trezire activează metabolismul şi reglează pofta de mâncare de-a lungul zilei. Nutriţioniştii recomandă ca în farfurie să fie legume, grăsimi lactate şi proteine. Statistic, în ultimii 10 ani 27% din cei care au sărit peste micul dejun au ajuns să dezvolte afecţiuni ale sistemului circulator, afecţiuni cardiace şi mulţi dintre ei au avut parte chiar de preinfarcturi.
  • Ora 9.00-10.00 Ciocolata. Pofta de dulciuri te poate urmări toată ziua şi îţi poate da peste cap orice dietă pe care încerci să o respecţi. De aceea este recomandat să consumi ciocolată neagră în prima parte a zilei. Experţii spun că sunt sufieciente câteva pătrăţele pentru a pune în mişcare creierul, pentru a vă dezmorţi şi eficientiza activitatea de la serviciu. Specialiştii israelieni au observat că ora 9.00 e singurul moment ideal pentru dulciuri. 

  • Ora 10.00 Este timpul să vă beţi cafeaua. Dacă beţi mai devreme de această oră, creşteţi toleranţa la cofeină şi veţi simţi nevoia să beţi cafea des pe durata zilei. Cafeaua băută înainte de 10.00 blochează startul natural pe care îl dă cortizonul în organism, la trezire. De aceea, se recomandă doar două cafele pe zi. Una dimineaţa şi cealaltă între 14.00 şi 16.00.
  • Ora 11.00 Brânză. S-a demonstrat ştiinţific faptul că brânza mâncată în prima parte a zilei are un efect benefic pentru sănătate. Bogată în calciu şi proteine, brânza ajută la repararea fibrei musculare, susţine rezistenţa la efort. În mod ciudat, are efecte contrare dacă e mâncată mai târziu.
  • Ora 12.00 Fructe. Este momentul perfect pentru fructe. Mere, citrice sau struguri, aportul de fructoză vă ajută pentru activitatea intelectuală sau fizică pe care urmează să o susţineţi. Veţi avea energie până după-amiază datorită acestui desert natural.

  • Ora 12.30. Prânzul. Cu cât mâncaţi mai devreme prânzul, cu atât mai bine. Ora 12.30 este ideală pentru un prânz bogat în carbohidraţi, amino acizi şi proteine. Aceasta este ora perfectă pentru a consuma paste, sandvişuri cu multă pâine fără a dezechilibra organismul.

  • Ora 14.00 Banana e cel mai bun energizant pentru ora asta. Vă energizează până la ora 18.00. 
  • Ora 18.00. Cina trebuie mâncată înainte de ora 19.00 pentru a preveni bolile cardiace. Se recomandă carnea de curcan pentru că are triptofan, un amino acid care produce serotonină, care ajută la somn.
  • Ora 18.45. Cireşe. E un fruct magic pentru că e o sursă naturală de melatonină, hormonul care produce somnul.

  • Ora 21.00. Lapte cald. Singurul aliment pe care îl mai puteţi pune în gură e un pahar cu lapte cald. Conţine triptofan şi calciu care întăreşte oasele.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net