Cafeauna decofeinizată conține substanțe nocive
Datorită stresului și oboselii acumulate, multe persoane consumă mai multe cești de cafea pe zi. Când este consumată în exces, cafeaua are efecte negative asupra organismului, deoarece contribuie la creşterea nivelului de colesterol „rău”.
De fapt, de vină este cafestolul, un compus care apare în compoziţia cafelei, când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase). Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant (cinci ceşti de cafea pe zi, timp de o lună) cresc nivelul colesterolului cu un procent de 7%.
Și cafeauna decofeinizată este nocivă
Surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine această substanţă nocivă. Astfel, persoanele care cred că-şi protejează sănătatea consumând acest tip de cafea se înșală. Acest tip de cafea, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, îngurgitează şi cafestol, o substanţă nocivă pentru organism.