Când este necesar să mergi cu copilul la logoped
Fiecare copil are ritmul său în care se dezvoltă. Având în vedere timpurile agitate în care trăim, adesea pentru părinți este foarte greu să observe dacă apare vreo problemă de vorbire la copilul lor. De cele mai multe ori această dificultate se pune pe seama faptului că „încă este prea mic să articuleze cuvintele bine”.
Din păcate, problemele de comunicare sunt din ce în ce tot mai des întâlnite și cu cât se intervine mai repede cu atât mai bine pentru copilul tău.
Pentru asta ar trebui să cunoști cu exactitate ce este și ce nu este normal în dezvoltarea limbajului și a vorbirii pentru a putea apela la un specialist atunci când apar probleme.
Iată care sunt cele mai des întâlnite semne de care ar trebui să ții cont și să îl duci la logoped!
Refuză orice formă de interacțiune socială
Dacă observi că până la vârsta de trei luni el nu zâmbește la cei din jurul său, nu interacționează în nici o formă, atunci acesta ar putea fi un semn că ar putea suferi de o tulburare de vorbire sau de limbaj. În plus dacă observi că nu gângurește mai ales în primele luini, nu scoate nici un fel de sunet, nu îți indica nici un obiect, nu îți transmite nici un semnal precum că te-ar auzi sau te-ar înțelege, atunci mergi de urgență cu el la medic.
Are deja un an și jumătate și scoate puține sunete
Între un an jumătare și doi ani copilul tău ar trebui să înceapă să spună mai multe cuvinte, să îți arate din ce în ce mai multe obiecte. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, cel mai probabil s-ar putea confrunta cu o tulburare de vorbire.
Află pe clicksanatate.ro ce alte semne ar trebui să te convingă să te adresezi unui logoped!
Acest tip de sân are un risc crescut de a dezvolta cancerul mamar