Când este nevoie de tratamentul cu ovule
În cele mai multe cazuri, ovulele sunt prescrise pentru tratarea infecţiilor vaginale, însă ele pot fi folosite şi ca metodă contraceptivă. Află din articolul nostru când mai este indicat tratamentul cu ovule.
Ovulele intravaginale sunt substanţe medicamentoase recomandate pentru tratamentul local în diverse infecţii ginecologice. Înainte de a recomanda tratamentul cu ovule, medicul va indica realizarea unor analize, precum secreţiile vaginale, antibiograma şi fungigrama.
Astfel, ovulele antifungice sunt indicate în tratarea micozelor vaginale, infecţii cauzate de ciuperci precum Candida Albicans (candidoza), care se manifestă prin iritaţie locală şi secreţii albicioase, urât mirositoare. De asemenea, ovulele sunt folosite şi în infecţiile bacteriene şi în cele parazitare (cum ar fi tricomoniaza).
Ovulele se introduc în vagin seara, înainte de culcare. În timpul tratamentului cu ovule, trebuie să se evite contactele sexuale, pentru că există pericolul reinfectării. În cazul infecţiilor vaginale, şi partenerul va urma tratament local cu anumite unguente. De asemenea, trebuie evitată administrarea ovulelor în perioada menstruală.
Oferă protecţie contra sarcinii
Dacă eşti în căutarea unei metode contraceptive, poţi lua în calcul şi ovulele spermicide. Acestea sunt indicate mai ales femeilor care, din diverse motive, nu pot lua anticoncepţionale orale sau nu pot folosi sterilet.
Află când ai nevoie de tratamentul cu ovule pe clicksanatate.ro