Care este legătura între mâncarea alcalină și prevenirea cancerului
Știai că apariția celulelor canceroase este direct legată de pH-ul organismului? Dacă este prea acid, riscul de a suferi de cancer este mult mai ridicat. O soluție pentru echilibrarea pH-ului este consumul de alimente alcaline.
Mâncarea alcalină este cea care crește nivelul pH-ului din organism, prevenind astfel apariția unui mediu acid, favorabil dezvoltării celulelor canceroase. Și modalitatea de preparare a alimentelor este importantă pentru scăderea acidității. De exemplu, alimentele crude sau gătite la abur sunt o alegere mai sănătoasă decât cele prăjite.
Ce alimente sunt alcaline
Legumele crude
Dacă alegi să consumi legumele crude, atunci organismul tău va asimila toate substanțele nutritive, care nu se vor mai pierde în timpul gătirii, indiferent de ce modalitate alegi. Include în dieta ta varza, usturoiul,ceapa, țelina, castravetele, ardeii, morcovii, andivele, salata verde și sfecla roșie.
Fructele
Se numără printre alimentele cu cele mai multe proprietăți alcaline. Le poți servi la micul dejun, drept gustare sau în locul unui desert. În plus, sunt o sursă de vitamine, care întăresc imunitatea organismului. Printre cele mai recomandate fructe se numără merele, piersicile, avocado, bananele, fructele de pădure, cireșele, pepenele și nucile. Acestea din urmă conțin acizi grași esențiali pentru echilibrarea nivelului pH-ului din organism.
Află ce alimente alcaline previn cancerul pe clickpentrufemei.ro