Cauze frecvente ale balonării! Vezi ce să eviți!
Senzația neplăcută de balonare este cauzată, în multe situații, de câteva greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama că acestea sunt atât de periculoase pentru sistemul digestiv. Cele mai multe se încadrează la capitolul alimentație.
Unele obiceiuri pe care le avem, cum ar fi vorbitul în timpul mesei, dar și o poziție incorectă a corpului, pot fi de vină pentru instalarea senzației neplăcute de balonare. Află care sunt acestea și cum le putem evita!
Studiile științifice în acest domeniu au arătat că majoritatea femeilor suferă dn pricina balonării înainte de menstruație, pentru că în această perioadă se produc modificări hormonale care au efect de reținere a apei în corp.
O măsură eficientă în acest sens este să consumi alimente mai puțin sărate în preajma menstruației. În afară de această situație, balonarea este consecința unor obiceiuri greșite, pe care e bine să le eviți, pe cât posibil.
Vorbești la masă
În timpul mesei este indicat să reduci sau chiar să renunți să discuțiile cu ceilalți membri. Cercetătorii care au făcut studii în acest domeniu au scos la iveală că vorbitul în timpul mesei este cu atât mai nociv cu cât discuțiile sunt pe un ton aprins.
Se pare că în ce timp ce vorbești, odată cu alimentele înghiți și o cantitate mai mare de aer, care duce la apariția balonării. Acest gol de aer ajunge în stomac și apoi în intestine. Restul drumului îl cunoști.
Problema balonării este că odată cu ea apar și crampele abdominale, care pot fi destul de neplăcute din cauza durerilor intense, ce pot fi însoțite de stări de greață și de reflux gastric.
Află pe clickpentrufemei.ro care sunt cauzele frecvente ale balonării.