Ce alimente se păstrează la frigider și care la temperatura camerei
Știai că unele alimente pe care le punem în coșul de cumpărături este mai bine să le ținem la temperatura camerei și nu la frigider? Îți spunem în rândurile de mai jos care sunt acestea și cum este ideal să le păstrezi!
Roșiile
Nu puține sunt persoanele care obișnuiesc să pună roșiile în sertarul cu legume din frigider. Cu toate acestea, dintre toate ele chiar nu trebuie ținute la temperaturi reduse cum sunt cele din frigider, mai ales că aerul rece le oprește procesul de coacere, dar le poate modifica și gustul.
În plus, temperaturile mai mici pot afecta textura legumei, ceea ce face ca ele să devină mult mai moi. Cel mai bun loc unde să ții roșiile este pe blat/masă în bucătărie, într-un castron de sticlă.
Busuiocul
Deși ai crede că busuiocul proaspăt se menține mai mult timp verde și își păstrează aroma în frigider, specialiștii în nutriție sunt de altă părere.
În frigider mirodenia nu numai că absoarbe mirosurile celorlalte alimente din jur, dar poate „împrumuta“ din aroma ei. Ideal este să păstrezi busiocul într-un pahar cu apă rece în bucătărie sau să apelezi la numeroasele metode de congelare de pe internet.
Află pe clicksanatate.ro cum e bine să păstrezi și alte alimente!