Ce nu trebuie să lipsească din dieta niciunei femei
În funcție de fiecare etapă a vieții, femeile au nevoie de anumite substanțe nutritive în cantități diferite. În timpul sarcinii, de mai mult acid folic, fier și fibre, iar după 40 de ani, de fitoestrogen, calciu, flavonoide și antioxidanți, pentru a evita cancerul mamar, osteoporoza și pentru a încetini procesul de îmbătrânire.
Îți poți lua din suplimentele alimentare substanțele nutritive de care ai nevoie, dar este cel mai bine să le obții din alimente. Iată care sunt cele mai bune surse de minerale și fibre!
În timpul sarcinii
Broccoli
Ideal este să alături broccoli unor alimente care conțin fier, ca sardinele, maroul, carnea de pasăre sau mânzat, pentru a contribui la absorbția mineralelor pe care le conține, calciu, acid folic, fier, dar și fibre, antioxidanți. Pe lângă acestea, vitamina C, pe care broccoli o are din plin, te ajută să absorbi mai bine fierul.
Pește
În această perioadă, este important să mănânci mai des pește, pentru că îți aduce un aport crescut de acizi grași esențiali pentru dezvoltarea cerebrală a bebelușului. Sunt recomandați peștii mai mici, somon, păstrăv, sardine.
Atenție!
Peștele afumat sau refrigerat poate cauza infecție cu Listeria, iar rechinul, peștele spadă, macroul acumulează în mod repetat cantități mari de mercur. Substanța, odată ajunsă la făt, îi afectează dezvoltarea neurocerebrală.
Info
Acizii grași Omega-3 din pește reduc riscul de naștere prematură, de astm și de alergii postpartum.
Banane, la micul dejun
Bogate în potasiu, bananele sunt ideale pentru alungarea grețurilor, dau energie, combat oboseala. Sunt potrivite pentru prima masă a zilei, împreună cu un iaurt și cu cereale.
Află pe Clicksanatate.ro ce trebuie să conțină dieta după 40 de ani și aceea care previne cancerul!