Ce plante luptă împotriva anxietăţii

Ultima actualizare:

    Ceaiul de crizanteme relaxează mintea şi corpul
Ceaiul de crizanteme relaxează mintea şi corpul

Îţi decorează atât casa, cât şi grădina, dar îţi pot aduce şi numeroase beneficii pentru sănătate. Alese corect, plantele pot ameliora durerile de cap, pot reduce stresul şi pot curăţa de toxine aerul pe care îl respiri, într-un cuvânt, te scapă de starea de anxietate. Iată care sunt acestea.

Crizantema te relaxează

Această plantă nu aduce doar culoare în casă, ci purifică şi aerul, ameliorează simptomele stresului. Consumată sub formă de ceai, poate relaxa mintea şi corpul. Pe lângă capacitatea de a purifica aerul, crizantema poate trata şi hipertensiunea arterială, durerea din piept, febra, diabetul tip 2, durerile de cap şi ameţeala. Ceaiul are proprietăţi de calmare şi relaxare, ajutând la reducerea anxietăţii, prin relaxarea sistemului nervos.

Iasomia îmbunătăţeşte somnul 

Deşi este o plantă de exterior, iasomia poate creşte şi în casă. Aroma sa este îmbietoare şi, mai mult, îţi poate îmbunătăţi semnificativ calitatea somnului. Reduce anxietatea, induce o stare de bine şi te face să te trezeşti mai odihnit. Somnul joacă un rol foarte important în starea de sănătate generală şi mentală. Şi iedera este perfectă pentru a îndepărta formaldehida din aer şi pentru a favoriza un somn odihnitor, necesar pentru reducerea anxietăţii. Totodată, această plantă este folosită în special pentru a ameliora simptomele alergiilor şi ale astmului. 

Rozmarinul ajută memoria

Rozmarinul îmbunătăţeşte calitatea aerului, funcţionarea memoriei, reduce stresul şi ameliorează anxietatea.

Aloe vera purifică aerul

Folosită mai mult că plantă medicinală, aloe vera este o plantă suculentă folosită de mii de ani în tratamentele medicale. Proprietăţile sale de vindecare a cicatricilor, de reducere a inflamaţiei şi a arsurilor sunt binecunoscute. Mai mult, aloe vera este cea mai puternică plantă ce are capacitatea de a purifica aerului. Pe lângă scăderea nivelului de dioxid de carbon pe timpul nopţii, aceasta ajută la înlăturarea unor substanţe nocive din aer, precum formaldehida şi benzenul. În plus, aloe vera poate trata cu succes simptomele anxietăţii. Şi dracena este o plantă benefică pentru purificarea ambientului şi pentru relaxare. Are proprietatea de a înlătura unele substanţe nocive, precum xilenul, tricloroetilenul şi formaldehida. Aceste substanţe cresc nivelul de stres, scad puterea de concentrare şi cresc nivelul de anxietate.

Lavanda reduce stresul 

Lavanda face parte din aceeaşi familie cu menta şi este cel mai des folosită sub formă de ulei esenţial. Pe lângă mirosul frumos, aceasta scade nivelul de stres şi de anxietate. De asemenea, îmbunătăţeşte somnul, scade rata cardiacă şi reduce agitaţia, atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor, conform www.farmaciata.ro.

Sunătoarea tratează depresia

Utilizată pentru tratarea tulburărilor nervoase, sunătoarea pare să aibă un efect benefic asupra celor ce suferă de stări de anxietate sau depresie în formele uşoare. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că sunătoarea reuşeşte să atenueze efectele serotoninei, o substanţă chimică eliberată de organism în mod natural, ce poate produce un dezechilibru psihic de moment.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net