Ce să ştii despre curele de slăbire
Ultima actualizare:
Te numeri printre cei care se străduiesc să aibă o siluetă de invidiat? Înseamnă că eşti la curent cu o serie întreagă de trucuri de slăbit. Află din revista “Click! pentru femei” ce metode nu funcţionează şi îţi pot afecta sănătatea!
- “Numărarea caloriilor e necesară”. Stricteţea în a ţine o evidenţă a caloriilor te stresează şi duce la ridicarea nivelului de cortizol, hormon al stresului, care creşte apetitul pentru dulciuri şi alimente cu multe grăsimi. E adevărat că e nevoie să reduci aportul zilnic de calorii, însă asta nu înseamnă că vei slăbi foarte mult pe termen lung. De asemenea, contează şi de unde-ţi procuri caloriile, din fructe, legume, proteine sau din alimente procesate. Calitatea contează mai mult.
- “O să mă îngraş dacă mănânc seara”. Sunt aşa de multe diete care menţionează că ultima masă trebuie luată până la ora 19.00, încât ai început să crezi asta şi să-ţi ajustezi programul de masă în funcţie de această regulă. Un studiu realizat la un centru de nutriţie de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, a demonstrat că nu se stochează în corp mai multe grăsimi dacă iei o masă bogată seara târziu. Totuşi, specialiştii au atras atenţia că este important să nu renunţi la una dintre mesele principale, altfel rişti să consumi foarte multe alimente la sfârşitul zilei.
- “Ronţăitul între mesele principale creşte greutatea”. Gustările luate de-a lungul zilei sunt necesare şi nu duc la îngrăşare, ci te ajută să nu mănânci prea mult la următoarea masă principală. Important e să nu recurgi la dulciuri, chipsuri sau produse de patiserie. Alege mai bine fructe, care oricum trebuie mâncate separat, nuci sau mixuri de fructe uscate şi seminţe, nu mai mult decât îţi încap în căuşul palmei, sau un iaurt mic.