Ce spun specialiștii despre un tratament anti-cancer de sân
Numeroase studii au demonstrat că melatonina este un antioxidant de două ori mai puternic în comparație cu vitaminele C, E şi betacarotenul. Mai mult, specialiştii precizează că melatonina este singurul antioxidant care, după ce ajunge în sânge, este transportat în celulele întregului corp. Cunoscută şi sub numele de hormonul tinereţii, melatonina încetineşte procesul de îmbătrânire.
În acelaşi timp, concluziile unor studii arată că, mai bine de 100 de boli grave, degenerative, sunt asociate cu scăderea capacităţii antioxidante a organismului. Printre acestea se numără: artroza, cataracta, degenerescenţa maculară şi boala Parkinon. Totodată, oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi de faptul că reducerea nivelului de melatonină pe timpul nopţii conduce la o incidenţă mai mare a tumorilor canceroase şi la scurtarea vieţii.
Bolnavele de cancer de sân să doarmă pe întuneric
“A dormi noapte în întuneric beznă creşte eficienţa tratamentului cu Tamoxifen, medicamentul administrat frecvent în cancerul de sân. Însă, în timpul nopţii, o sursă de lumină, oricât de slabă, anulează efectul Tamoxifenului”.
La această concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Tulane (SUA) care au stabilit că întunericul total permite Tamoxifenului, tratament prescris curent contra cancerului de sân, să acţioneze eficient asupra celulelor maligne.
Melatonina este cu siguranță un antioxidant ideal pentru a trata diferite forme de cancere, printre care şi cancerul de sân. Melatonina poate să ţină la distanţă boala canceroasă. De aceea, specialiştii americani recomandă femeilor care suferă de cancer de sân şi se tratează cu Tamoxifen să doarmă în întuneric. În acest fel, tratamentul cu acest medicament acţionează complet. Motivaţia? Melatonina, acest hormon care se formează pe întuneric, şi atinge nivelul maxim la scurt timp după miezul nopţii, creşte în mod decisiv eficienţa medicamentului, când suferindele de cancer la sân dorm pe întuneric.
Constatare :
O incidenţă mai mare a cancerului de sân s-a observat în rândul femeilor care lucrează în tura de noapte.