Ceaiuri bogate în magneziu. Ce să bei să te simți plin de energie și voie bună
În cazul în care te simți obosit, nu dormi bine, ai dificultăți de concentrare, crampe abdominale, libido scăzut sau stări de nervozitate ai toate șansele să suferi de lipsă de magneziu. Ca să compensezi deficiența acestui mineral, ai nevoie să consume ceaiuri bogate în magneziu.
Specialiştii numesc magneziul un mineral antistres cu rol paliativ în diverse afecţiuni ale nervilor şi muşchilor, scrie sfatulmedicului.ro. Când există un deficit de magneziu, organismul încearcă să-l acopere. Una din cele mai bune metode este să bei ceaiuri bogate în magneziu. Acest mineral se mai găseşte în leguminoase uscate, cereale integrale (grâu, orz, ovăz), vegetale verzi, nuci, alune, smochine, cacao, ceai. Din alimentaţie, se absoarbe în proporţie de 35-50%. Doza zilnică recomandată pentru adulţi este de 350 mg.
Ceaiuri bogate în magneziu: Ceaiul rooibos
Cunoscut sub numele de Rooibos, ceaiul roşu este un puternic antioxidant și face parte din categoria de ceaiuri bogate în magneziu. Acţiunea unor polifenoli din compoziţia sa este echivalentă cu cea oferită de consumul a 22 de fructe şi legume, printre care portocale, lămâi, broccoli şi morcovi. Ceaiul roşu este util în hipertensiune arterială, insuficienţă hepatică, iritabilitate, alergii, astm şi în depresie.
În acelaşi timp, deoarece conţine fier, potasiu, calciu, acest ceai contribuie la remineralizarea organismului şi menţine sănătatea oaselor, dinţilor, pielii şi părului. Deoarece face parte din categoria de ceaiuri bogate în magneziu, Rooibos scade nivelul colesterolului rău, protejând inima şi vasele de sânge. Surprinzător, spun specialiştii, pe lângă efectul antiîmbătrânire, terapia cu acest ceai combate efectele unor radicali liberi şi inhibă creşterea unor tumori existente în organism.
Ceaiuri bogate în magneziu: Ceaiul alb
Mai puţin cunoscut decât ceilalţi confraţi ai săi, ceaiul alb este o plantă foarte rară, care luptă eficient cu trecerea ireversibilă a timpului și face parte din ceaiuri bogate în magneziu. Prin gustul său, acest ceai se deosebeşte de celelalte infuzii. Asupra efectelor sale antioxidante foarte puternice s-au pronunţat specialiştii de la Universitatea Pace din New York. Intr-un studiu recent, aceştia au demonstrat că ceaiul alb distruge până la 80 la sută din majoritatea speciilor de virusuri şi de bacterii. Terapia cu acest ceai este eficientă în scăderea în greutate, ajutând la metabolizarea grăsimilor. În acelaşi timp, dacă ești în căutare de ceaiuri bogate în magneziu, trebuie să știi că specialiştii au constatat că flavonoizii conţinuţi de frunzele plantei previn apariţia tumorilor la colon, la sâni sau la ficat. Numeroşii antioxidanţi pe care-i conţine ceaiul alb sunt un scut pentru sistemul imunitar.
În ţara noastră, acest sortiment de ceai este consumat de puţine persoane; în China însă, există patru varietăţi de ceai alb, cu nume şi cu arome exotice, iar amatorii de băuturi rafinate îşi aleg varietatea preferată, aşa cum românii îşi aleg cafeaua -după aromă şi după gust. Ceaiul alb, care este încadrat în ceaiuri bogate în magneziu, este eficient şi în uz extern, fiind adăugat în compoziţia cremelor de subţiere a siluetei: ca plantă antioxidantă, ceaiul alb combate depozitele ţesutului adipos. De asemenea, adăugat în cremele de faţă are efecte remarcabile, deoarece menţine aspectul tânăr al pielii şi elasticitatea tegumentului.