Ceașca de sănătate: Preparatele din traista ciobanului reglează circulația sângelui

Ultima actualizare:

    Traista ciobanului are proprietăți hemostatice, astringente, hipotensiveSursa foto: Adevărul.ro
Traista ciobanului are proprietăți hemostatice, astringente, hipotensiveSursa foto: Adevărul.ro

Traista Ciobanului este o plantă din familia cruciferelor și poartă diferite denumiri populare: buruiană de friguri, coada pisicii, punga babei, punga popii, paștele calului, pungulița păstorului. Planta are o mare perioadă de înflorire, din luna martie și până-n noiembrie. Florile au culoarea alb murdar și sunt de mici dimensiuni.

În țara noastră, Traista ciobanului crește atât pe locurile cultivate, cât și pe cele necultivate, de la câmpie și până sub munte, pe pajiști, pe marginea drumurilor, pe terenuri părăsite și fânețe, alături de diverse alte plante medicinale  și ierburi.   

Recomandări terapeutice

Traista Ciobanului este recomandată în toate tipurile de hemoragii (nazale, intestinale, stomacale, renale, uterine), hemoroizi, cură mai îndelungată în aterioscleroză, boli de rinichi, hemoragii pulmonare, hipertensiune, hipotensiune, menstruații abundente și chiar hemoragia uterului.  Planta are capacitatea de a fărâma calculii urinari și de a echilibra ciclul menstrual. Cu Traista ciobanului se tratează sau se ameliorează angina pectorală și unele dereglări ale activității gastro-intestinale. S-a constatat că, în amestec cu coada-calului, proprietățile terapeutice ale plantei se măresc. Datorită proprietății sale astringente, planta este utilizată în vindecarea  persoanelor care suferă de diaree.

Totodată, planta este apreciată pentru tratarea insuficienței cardiace și oprirea hemoragiei stomacului. În compoziția plantei se regăsesc substanțe active importante: săruri de potasiu, acid malic, citric, acetic, glucozide, amine, bursină. Substantele active conținute de plantă ii conferă acesteia proprietăți astringente, antiseptice și hemostatice. Principala întrebuințare terapeutică a plantei este ca hemostatic.

Mod de administrare

  • Planta se folosește ca infuzie simplă. Aceasta combate diareea, calmează durerile abdominale, reglează hemoragiile nazale, intestinale, stomacale. La preparare acesteia se folosesc 1-2 lingurițe de plantă la 200 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.
  • Planta se folosește și ca infuzie concentrată. La prepararea acesteia se folosesc 2-3 linguri de plantă la cana de apă clocotită. Timpul de infuzare este de 20-30 minute. Se beau 4-5 linguri/zi .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net