Ceaşca de sănătate Unguraşul tratează 100 de boli

Ultima actualizare:

    Ungurașul, benefic pentru zeci de boliSursa: Click
Ungurașul, benefic pentru zeci de boliSursa: Click

Deși este folosită ca plantă medicinală din vremuri îndepărtate, iarba de unguraş ( cătușnică, voronic, gutuiaș sau unsuroasă, după denumirea populară), continuă să facă obiectul unor cercetări în numeroase țări din lume.

Numeroase studii de specialitate au dovedit că unguraşul face adevărate minuni în tratamentul unui număr impresionant de boli printre care: anorexia, astmul bronşic, afecţiunile căilor respiratorii, precum şi ale bilei (stimulând bila să fie mai activă). În același timp, durerile de cap, de rinichi, stările febrile se „liniştesc” cu ajutorul acestei plante, care se administrează sub formă de infuzie simplă sau concentrată, de tinctură sau de pulbere.    

Un beneficiu mai puțin știut- planta întărește mușchiul inimii

Un lucru mai puţin ştiut, semnalat doar în unele cărţi de specialitate, se referă la efectul benefic al unguraşului asupra inimii. Cercetătorii susțin că, atunci când se consumă mai multă vreme câte două-trei ceşti de infuzie de unguraș pe zi, planta întăreaște muşchiul inimii.  

„Ungurașul conține substanţele active importante, cum ar fi:  uleiul esenţial, taninul, rezina, colina, saponina, acidul galic şi un principiu amar (marubina). Împreună, aceste substanţe active atribuie plantei numeroase proprietăţi benefice pentru organism. De aceea, preparatele din unguraş sunt recomandate pentru efectele lor emoliente, revitalizante, expectorante, antispastice, astringente şi antifebrile”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în lucrarea ”Cartea sănătății ”.

Rețetele săptămânii

Cum se  prepară, cum se administrează unguraşul

Infuzia simplă de unguraş se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la o cană de apă clocotită. În funcţie de afecţiune,  infuzia se poate prepara din două-trei linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul trebuie să stea acoperit 15 minute, după care se strecoară şi se bea.

Infuzia concentrată se prepară din două linguri de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se administrează câte o lingură de infuzie înaintea meselor principale în: anorexie, afecţiuni cardiace şi gripă.

Cum se administrează remediile de unguraş:

Pentru bronşite cronice: Se recomandă infuzia simplă sau în amestec cu o linguriţă de miere şi suc de lămâie (dacă bolnavul nu are diabet).

Pentru dureri de cap : Este indicată infuzia simplă (câte două căni) pe zi. În acelaşi timp, se prepară o infuzie din trei

Pentru dischinezia biliară, infuzia se prepară  din două linguriţe de plantă la o cană de 250 ml şi cu acest ceai se umezesc comprese care se aplică pe frunte. linguriţe de plantă mărunţită la o cană de apă.  În această afecţiune, infuzia se mai poate prepara din unguraş în amestec cu armurariu şi anghinare (câte o linguriţă din fiecare) la o cană de apă. Se recomandă câte două căni de ceai pe zi, un interval de trei luni. După o pauză de 15 zile, tratamentul se poate repeta.

Pentru febră, terapeuții recomandă infuzia simplă; zilnic se administrează câte un ceai  înaintea meselor principale. 

Pentru durerile de rinichi : Se recomandă câte trei căni de infuzie de unguraș pe zi. Ceaiul se administrează înaintea fiecărei mese principale pe stomacul gol.

Tulburările cardiace pe fond nervos se tratează cu o linguriţă de pulbere de unguraş care se ţine sub limbă 10 minute ; după aceea, pulberea se înghite cu puţină apă. Terapia este benefică în afecţiuni ale inimii-aritmii de orice natură, palpitaţii, dar şi în stări febrile sau gripă.

.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net